Cara kabel lan pancegahan kabel pemutus sirkuit cetakan

2020/08/10

Pemutus sirkuit kasus cetakan (MCCB) minangka salah sawijining komponen listrik tegangan rendah paling umum. Bisa nggawe lan ngilangi peringkat saiki kanthi andal lan mandheg saiki kanthi otomatis yen saiki ngluwihi setelan perjalanan. Sabanjure, Tongyida bakal nerangake cara nyambungake pemutus sirkuit cetakan lan pancegahan kabel.

Cara kabel pemutus sirkuit kasus cetakan

Ana limang mode kabel MCCB, kalebu kabel ngarep, kabel mburi, masang lan narik kabel (laci) lan jinis rel pandhuan. Sadurunge alat pemutus sirkuit diwiwiti, priksa manawa bagean sambungan sing tetep mantep lan priksa manawa mekanisme operasi kasebut ing kahanan sing fleksibel.

1. Mode kabel ing ngarep papan yaiku mode sambungan default saka pemutus sirkuit. Yen mode kabel ing ngarepe papan diadopsi, ora dibutuhake instruksi khusus. Sadurunge pemutus sirkuit dipasang ing peralatan sing lengkap, pangguna bisa langsung nyambung garis listrik lan garis muatan ing piring sambungan basa pemutus sirkuit, lan kabel dipasang nganggo sekrup.

2. Kabel papan mburi tegese nalika pemutus sirkuit dipasang ing peralatan sing lengkap, garis listrik lan garis muatan disambungake menyang piring sing nyambung ing pangkal pemutus sirkuit liwat bolt saka plat sing dipasang. Karakteristik sing paling gedhe yaiku pemutus sirkuit bisa diganti utawa didandani tanpa rewiring, mung pasokan listrik ngarep sing bisa dipedhot.

3. Colokake ing sambungan nuduhake instalasi pangkalan sing dipasang kanthi enem soket ing piring sing dipasang saka peralatan lengkap, sing digunakake bebarengan karo enem soket ing piring sambungan pemutus sirkuit.

4. Kabel jinis laci umume digunakake kanggo instalasi pemutus sirkuit universal. Laci pemutus sirkuit lan metu dirampungake kanthi muter jam utawa puteran rocker. Struktur plug-in diadopsi ing sirkuit utama lan sirkuit sekunder, lan isolator sing dibutuhake kanggo instalasi tetep bakal dilalekake. Bisa entuk rong tujuan kanggo siji mesin, ningkatake efisiensi ekonomi, nambah keamanan lan kehandalan, lan nindakake operasi lan pangopènan sekaligus Penak banget.

Ati-ati kanggo kabel pemutus sirkuit cetakan

1. Peralatan pemutus sirkuit umum, ana suplai listrik lan pratandha beban, ing proses kabel nyata, miturut tandha ing ndhuwur kanggo pindhah, aja sambung loro sing dibalikake.

2. Saklar kontrol utawa garis proteksi ora bakal liwat trafo saiki. Nalika sistem kawat telung tahap utawa telung sistem kabel siji-phase diadopsi, garis proteksi kudu disambungake menyang garis utama proteksi ing mburi pemutus sirkuit saiki. Yen sirkuit lampu fase siji, jalur fase distribusi kawat telu fase lan garis utawa peralatan liyane sing nggunakake garis nol, garis nol kudu liwat trafo saiki.


3. Ing sistem endi titik netral trafo langsung diuripake, yen pemutus sirkuit bocor dipasang, garis nol bisa digunakake mung minangka garis nol kerja sawise ngliwati trafo saiki, lan ora bisa dibukak terus-terusan utawa disambungake karo garis nul sing digunakake kanggo garis liyane. Peralatan listrik mung bisa disambungake menyang sisih beban pemutus sirkuit kebocoran, lan siji ujung ora diidini disambungake menyang sisih beban lan ujung liyane menyang sisih catu daya.