Apa fungsi saklar voltase dhuwur

2020/08/10

Saklar beban voltase dhuwur yaiku alat voltase gabungan sing gabungan, sing kasusun saka disconnector, sekering, relay termal, rilis shunt lan piranti pemadam busur.

Saklar beban voltase dhuwur duwe piranti pemadam busur sing sederhana, sing mung bisa digunakake kanggo nggawe lan ngrusak arus beban normal, nanging ora bisa ngilangi arus arus pendek. Mula, saklar beban voltase dhuwur asring kerja sama karo sekring tegangan dhuwur lan rilis termal. Nalika sirkuit cendhak, sirkuit saiki dipotong. Nalika mbukak kakehan, rilis termal nggawe gerakan ngalih kanthi otomatis. Amarga kesenjangan sing jelas nalika saklar mbukak wis disambung, fungsi kasebut uga duwe fungsi kanggo ngisolasi pasokan listrik lan njaga perawatan sing aman.

Apa fungsi saklar voltase dhuwur

Saklar beban voltase dhuwur lan peralatan listrik gabungan cocog kanggo telung tahap 10 kV, sistem tenaga 50 Hz, utawa kanthi peralatan distribusi listrik lengkap, kabinet switch jaringan cincin, substasi gabungan, lan liya-liyane digunakake ing konstruksi jaringan area lan proyek transformasi, perusahaan industri lan pertambangan, gedhong dhuwur lan fasilitas umum. Iki bisa digunakake minangka sumber daya utawa terminal jaringan ring, main peran distribusi daya, kontrol lan perlindungan. Keuntungan saka kapasitas ngilangi gedhe, keamanan lan andal, umur listrik dawa, operasi asring, struktur kompak, volume sithik, bobot entheng, lan ora ana perawatan. Wis menehi rating babagan arus arus lan arus kakehan. Bisa ngilangi arus sirkuit cendhak lan nyegah peralatan saka operasi fase. Saklar kasebut duwe fraktur isolasi sing jelas. Dilengkapi karo mekanisme spring listrik saklar grounding kanthi kemampuan nutup, bisa dikontrol kanthi adoh.

Load switch (QL) minangka jinis peralatan switch sing digunakake kanggo nggawe lan ngrusak arus mbukak. Saklar muatan voltase dhuwur duwe piranti pemadam busar sing gampang lan titik putus sing jelas, sing bisa ngaktifake lan mateni arus mbukak lan arus kakehan, lan uga nduweni fungsi kanggo ngisolasi saklar, nanging ora bisa mandheg saiki. Ing kasus paling umum, pabrik lan sekring mbukak digunakake bebarengan kanggo ngatasi arus kesalahan kanthi pitulung sekring, sing bisa digunakake ing rekonstruksi jaringan listrik perkotaan lan pedesaan. Umume digunakake ing jaringan tenaga 6 ~ 10kV.

Miturut medium pemadam busur, switch muatan tegangan dhuwur biasane dipérang dadi jinis pamrih gas, jinis udara sing dikompresi, jinis vakum lan jinis SF6, lan jinis njero ruangan lan jinis ruangan miturut lokasi instalasi.

Saklar mbukak duwe kaluwihan saka struktur sederhana, ukuran cilik lan regane murah, sing cocog kanggo bebas minyak, ora ana perawatan lan operasi sing asring. Kanthi sekring, bisa digunakake minangka saklar daya kanggo pangguna cilik utawa ora penting kanggo ngganti pemutus sirkuit. Saklar mbukak dipilih miturut voltase lan arus sing dirating, lan diverifikasi kanthi mencet lan stabilitas termal. Nalika sekring wis dipasang, kapasitas pecah sekering kudu dicenthang, lan stabilitas dinamis lan termal ora bisa dicenthang.