Ngarep > > Definisi switchgear

Definisi switchgear

2020/08/25

Switchgearyaiku sejenis peralatan listrik. Garis njaba sakasaklarngetik tombol kontrol utama ing kabinèt dhisik, banjur mlebu saklar sub-control, lan saben cabang disetel miturut kabutuhan. Kayata instrumentasi, kontrol otomatis, saklar magnetik motor, macem-macem kontaktor AC, lsp. Sawetara uga dilengkapi kamar voltase dhuwur lan lemari switch kamar kanthi voltase kurang, kanthi busbar voltase dhuwur, kayata pembangkit listrik, lan sawetara uga dilengkapi kanthi proteksi frekuensi rendah kanggo ngeculake Load peralatan utama.
Fungsi utama sakasaklaryaiku mbukak lan nutup, ngontrol lan nglindhungi peralatan listrik sajrone proses ngasilake tenaga, transmisi, distribusi listrik lan konversi energi listrik ing sistem tenaga. Komponen ing kabinet switch utamane kalebu pemutus sirkuit, switch isolasi, switch load, mekanisme operasi, induktor saling lan macem-macem piranti proteksi. Ana akeh cara klasifikasi kanggo saklar. For example, the installation method of circuit breaker can be divided into removable saklar and fixed saklar; or according to the different cabinet structure, it can be divided into open saklar, metal enclosed saklar, and metal Enclosed armored saklar; according to different voltage levels, it can be divided into high voltage saklar, medium voltage saklar and low voltage saklar. Utamane cocog kanggo macem-macem acara kayata pembangkit listrik, gardu, petrokimia, gulungan baja metalurgi, industri ringan lan tekstil, pabrik lan perusahaan pertambangan, kuartal perumahan, lan gedhong dhuwur.
Switchgear