Prosedur operasi ing Switchgear

2020/09/11

Langkah transmisi daya

1 Pasang piring panyegelan mburi dhisik, banjur tutup lawang ngarep.

2 Operasi spindle switch earthing banjur bukak.

3 Gunakake truk transfer (truk platform) kanggo push kreta (ing negara mbukak) menyang kabinèt (posisi test).

4 Lebokake colok sekunder menyang stopkontak statis (indikator posisi tes wis urip), lan nutup lawang tengah ngarep.

5 Gunakake gagang kanggo nyurung kreta tangan saka posisi test (mbukak negara) menyang posisi sing digunakake (indikator posisi kerja aktif lan indikator posisi tes ora aktif).

6 Tutup troli pemutus sirkuit.

 

Langkah-langkah operasi kegagalan listrik (overhaul)

1 Bukak troli pemutus sirkuit.

2 Gunakake gagang kanggo mbatalake kreta saka posisi kerja (mbukak negara) menyang posisi tes.

3 (Indikator posisi kerja dipateni lan indikator posisi tes urip).

4 Bukak lawang tengah ngarep.

5 Tarik colok sekunder saka stopkontak statis (indikator posisi test mati).

6 Gunakake troli transfer kanggo narik kreta tangan (ing negara mbukak) metu saka kabinet.

7 Operasi spindle switch earthing banjur tutup.

8 Bukak piring panyegelan mburi lan lawang ngisor ngisor.

Cathetan: Kreta penangkep ngisor lan kreta PT tengah (ngisor) bisa ditarik langsung saka kabinet nalika bis mlaku.